In overleg met je werkgever

Wanneer je niet lekker in je vel zit of zelfs thuis bent komen te zitten, kan het een drempel zijn om met je werkgever in contact te zijn en gesprekken te voeren. Je voelt je misschien onzeker, gefaald of je schaamt je omdat je nu even niet inzetbaar bent. Dat is helemaal niet vreemd in de situatie waarin je zit en komt heel vaak voor, kan ik je vertellen.

Uit ervaring weet ik dat contact houden en eerlijk zijn over je situatie belangrijk is, omdat de onzekerheid van beide kanten hiermee flink weggenomen kan worden. Door je werkgever op de hoogte te houden van je herstel (je hoeft hierbij niet in detail te treden, en vaak loopt het contact via de arbo-arts), geef je de werkgever de kans om meer begrip te hebben voor je situatie. Ook kunnen jullie beiden een betere inschatting maken of het werk dat je deed nog wel geschikt is voor je of dat je misschien tijdelijk iets anders kunt doen.

Je wilt je graag gesteund voelen om de komende tijd aan je herstel te kunnen werken. Die steun kan een werkgever vaak zelf niet geven, simpelweg omdat hij of zij niet de kunde en kennis in huis heeft om jou hierin te begeleiden. Daar zijn specialisten voor, zoals ik.

Aan de andere kant is de werkgever er wel bij gebaad wanneer jij aan de slag kan met je herstel. Eigenlijk hoe eerder, hoe beter. Wanneer jij namelijk met je herstel start en jij de arbo-arts op de hoogte houdt van jouw vooruitgang, heeft de werkgever ook beter zicht op je terugkomst en de maatregelen die hij hiervoor kan treffen (bijvoorbeeld met aangepaste, tijdelijke, taken). De steun die jouw werkgever jou dan kan bieden is bijvoorbeeld door een deel, of een geheel hersteltraject, te vergoeden. Dit zorgt ervoor dat jij weer eerder opnieuw inzetbaar zal zijn.

Kosten en vergoedingen

Wist je dat in veel gevallen een hersteltraject volledig vergoed wordt door de werkgever?

Werkgevers beschikken (meestal) over een budget om medewerkers te laten groeien en zich te ontwikkelen. Dit is het Persoonlijk Ontwikkel Budget (POB).
Je kunt je werkgever vragen om jou hierbij te ondersteunen door kosten te delen of geheel voor jou te betalen.

Jij werkt prettiger als je lekker in je vel zit toch? Dat is voor zowel jou als voor je werkgever belangrijk. Als jij immers beter kan functioneren, presteer je beter, kun je beter met werkdruk omgaan en voorkom je langdurig ziek zijn door overspanning of een burnout.

Een hersteltraject kun je zien als een deskundige en praktische training die je kunt omschrijven als een Persoonlijk ontwikkeltraject om beter met stress om te gaan en te leren effectief te herstellen van (over)spanning. Een vaardigheid die niet meer mag ontbreken in onze veeleisende maatschappij en waarmee je langdurige uitval voorkomt. Ook als je op dit moment thuis zit, maakt het je voor de toekomst ontzettend weerbaar.

De ervaring leert dat werkgevers graag bijdragen aan een ontwikkeltraject van haar medewerkers zodat zij beter met stress om leren gaan en zo voorkomen wordt dat (nogmaals) overspanning of burnout volgt.

Positieve uitkomst
voor beide partijen

1

Een hersteltraject helpt je om bij jezelf na te gaan hoe het komt dat jij gespannen of burnout bent (zelfkennis & stressmanagement)

2

Het geeft jou inzicht en kennis over hoe je het beste kunt herstellen, ook wanneer je weer aan het werk bent (je bouwt veel veerkracht op)