Over mij

Toen ik in 2016 burnout raakte en de controle over mijn energie en emoties compleet kwijt was, wist ik absoluut niet of ik ooit nog de oude zou worden.

Na al dat harde werken, na zó hard mijn best te hebben gedaan… was dit het resultaat. Ik was opgebrand en raakte mijn baan kwijt. En dan zit je ineens thuis.

Voor mijn gevoel lag ik eruit, uit de hardwerkende maatschappij. Daar waar iedereen het wél volhield, maar ik niet.

Compleet overvallen, vroeg ik mij af hoe ik hier ooit weer bovenop kon komen…

Waarom mijn herstel veel te lang duurde

Waarom mijn herstel veel te lang duurde is omdat ik te lang heb moeten uitvinden wat werkte en wat niet. Er was weinig informatie te vinden over hoe je écht goed kon herstellen van overspanning of burnout. Ik heb het over 2016, alweer zes jaar geleden.

De eerste periode was ik vooral bezig met struggelen met mijn gevoelens. Ik snapte er niks van en voelde me schuldig tegenover alles en iedereen. Omdat ik ook nog eens volledig uitgeput was en weinig kon, waren de dagen eindeloos lang en kon ik die slechts vullen met zorgen maken en emotioneel zijn.

Tot ik een korte cursus van drie maanden ging volgen bij een yogaschool. Ik kreeg daar beetje bij beetje inzicht in wat me was overkomen en elke week bespraken we hoe het ging. Dat gaf een vertrouwd gevoel. Ik werd begrepen en ik zag in dat ik niet de enige was. Ook mocht ik gebruik maken van de yogalessen, maar zo moe als ik was, en de rit erheen die me al zó veel energie kostte, maakte dat ik snel weer terug naar huis ging om uit te rusten, in de hoop dat het morgen beter zou gaan.

Wanneer ik destijds de kennis en inzichten had meegekregen die ik nu heb, dan had mijn herstel veel korter geduurd. Na anderhalf jaar begon ik weer te voelen dat ik meer energie had en dat mijn hoofd helderder werd.

De lange weg naar herstel heeft me in laten zien dat het beter kan en om die reden ontwikkel ik nu hersteltrajecten en trainingen op het gebied van burnout & vitaliteit, om jou, als zoekende, alle hulp in één programma aan te bieden die je nodig hebt om weer volledig te herstellen van je overspanning of burnout. Dit bespaart jou tijd en héél veel energie.

Het belang van goede begeleiding

Nadat ik burnout ben geraakt, raakte ik ook mijn baan kwijt. Hoe vervelend ook, het gaf me wel het duwtje in de rug om verder te kijken en ergens voor te kiezen wat me meer energie en plezier gaf.

Omdat ik mezelf altijd aan het ontwikkelen ben en graag leer, voelde het als een perfecte match om mijn kennis en ervaring als coach om te gaan zetten in interessante en leerzame leertrajecten. Hiervoor volgde ik een opleiding om er op een professionele manier mijn werk van te maken. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en maak mensen die mijn trainingen volgen graag enthousiast om inzichten te vinden waardoor ze ook daadwerkelijk veranderingen in gang zetten.

Toen ik de opleiding had afgerond ben ik direct gestart met het opzetten van een training voor herstel van burnout. Ik vond dat het tijd was voor een goed programma om gericht met je herstel aan de slag te gaan.

Wanneer je burnout bent is het ontzettend belangrijk dat je goed wordt begeleid. Er spelen meerdere factoren een rol en dit inzicht krijg je alleen wanneer je verder kijkt dan slechts proberen je energie terug te krijgen.

Om die redenen ontwikkel ik nu hersteltrajecten en trainingen op het gebied van burnout & vitaliteit, om jou, als zoekende, alle hulp in één programma aan te bieden die je nodig hebt om weer volledig te herstellen van je overspanning of burnout.

Het prettige van een online training is dat je deze in je eigen tijd kunt doen. En er dus de tijd voor kunt nemen die je nodig hebt om informatie tot je te nemen. De opdrachten en modules zijn zo ingericht dat ze rekening houden met de opbouw van je herstel. We beginnen dus met de basis en breiden het langzaam uit naar meer inzichten, kennis en activiteiten.

De training op locatie gaat eind september weer van start. Deze vind plaats in de omgeving van Amersfoort, Leusden, Maarn en Hilversum.
Wil je hier meer informatie over? Mail mij dan even op het volgende adres: annette@overspanning-burnout.nl

Tijdens een hersteltraject ga je met
meerdere onderwerpen aan de slag

Hoe werkt herstel precies? Hoe heb jij hier zelf invloed op?
Ook werken we aan een stukje persoonlijk inzicht, zodat je ook na je herstel niet weer in dezelfde valkuilen stapt.

Mijn werkstijl

Gedurende het hersteltraject hebben we meerdere keren contact. Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak voelt en dat je ervaart dat er volledige aandacht is voor jouw herstel. Het gaat erom dat je vooruitgang boekt, zowel fysiek als mentaal. We pijlen elke twee weken of die vooruitgang er is en we houden samen jouw persoonlijke doel voor ogen.

Tijdens de gesprekken help ik je reflecteren op je situatie. We zoeken de kern op van je vraag of probleem waar je tegenaan loopt. Wat ik belangrijk vind is vertrouwen en openheid. En heb je gewoon even zin om je ei kwijt te kunnen dan is dat ook helemaal prima.

Je kunt direct starten met je herstel.
Ik hanteer geen wachtlijst en na ons eerste gesprek kun jij zelf bepalen wanneer je wilt starten.

Samen met mij werken aan jouw herstel?

Ik sta klaar om jou te helpen bij je herstel.
Samen zorgen we ervoor dat je weer energie hebt en
geniet van leuke dingen doen.

Zodra je je aanmeld kunnen we aan de slag.
Plan vandaag nog je gesprek met mij, zodat je eerder van je overspanning burnout af bent.

Tijdens ons eerste gesprek brengen we in kaart hoe jij nu het beste geholpen bent
en kun je van start met je herstel.